Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Stavanger med Flor & Fjære

Turen er fullbooket
Pris fraKR 9490
Turen er fullbooket
Pris fraKR 9490
5. august 2024
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Du må ha en konto for å legge til elementer i ønskelisten

6073
Tidsrom 5.-8. august 2024
Hønefoss
Stavanger
Maks personer 30
Klassikeren Flor & Fjære
Bli med Askeladden på en flott tur til Stavanger med besøk på den frodige øya kjent som Flor og Fjære. Her finner du planter og trær du ikke trodde kunne vokse i Norge. Vi har hatt mange fornøyde gjester hit og turen kan absolutt anbefales!

Turen går via Notodden og den nye tunnelen til Seljord og videre til vakre Dalen Hotel for lunsj.

I enden ligger målet vårt, Stavanger med sin hvitmalte trehusbebyggelse og idylliske gågater og vi får en smakebit av dette sammen med vår lokale guide.

Turens store høydepunkt er Flor & Fjære. Vi får omvisning i hva tre generasjoners lidenskap for å lage verdens vakreste hage har resultert i. For å toppe det hele får vi servert en nydelig middag med en delikat, fersk meny med inspirasjon fra hele verden, men med fokus på lokale råvarer.  

På hjemveien kjører vi over vakre Jæren til Sogndalstrand, en tettbebyggelse i Sokndal kommune som er et av de syv fredete kulturmiljøene i Norge. Vi spiser lunsj på Sogndalstrand Kulturhotell. Vi skal også se Jøssingfjorden kjent fra Altmark-saken, en britisk militæraksjon på norsk jord under to måneder før den tyske okkupasjonen av Norge. Vi skal overnatte på Farsund Fjordhotel. 

På hjemveien blir det stopp i Kristiansand og i Arendal for lunsj før turen går hjemover langs Sørlandske.

Prisen inkluderer

  • Reise i komfortabel turbuss
  • 3 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • 3 middager (hvorav 1 på Flor & Fjære), 3 lunsjer
  • Guidet tur i Stavanger og i Sogndalstrand
  • Besøk på Flor & Fjære inkludert ferge, omvisning og middag

Tillegg

  • Enkeltrom kr 1300,-
Turprogram

Dag 1Mandag 5. august

Etter avreisen fra Hønefoss går turen via Kongsberg og Notodden med en liten benstrekk underveis. Vi kjører den nye tunnelen til Seljord og videre til historiske Dalen Hotel hvor vi skal spise lunsj. Vi fortsetter ferden over Suleskaret mot Stavanger og ankommer vårt hotell, Thon Hotel Maritim hvor vi også spiser middag.

Dag 2Tirsdag 6. august - Stavanger og Flor & Fjære

Frokost på hotellet. I dag skal vi bli bedre kjent med byen vi bor i. Dagen starter med en spennende rundtur og sammen med lokalguide kjører vi rundt i noen av bydelene. Vi skal også se stedet der Norge ble samlet til ett rike, Hafrsfjord. Videre besøker vi utsiktspunktet Ullandhaug, før vi avslutter med å gå gjennom deler av gamle Stavanger. Dagens lunsj blir på egenhånd.

På ettermiddagen spaserer vi ned til Bekhuskaien hvor båten Helgøy Tind tar oss ut til øya Sør-Hidle og Flor og Fjære.
Her finner vi subtropiske palmer og frodige blomster innrammet av storslåtte fjorder og fjell. Først blir det omvisning i hagen, så en deilig middag med dessert og kaffe. Det blir tid til å rusle litt rundt på egenhånd før vi tar båten tilbake til fastlandet.

Dag 3Onsdag 7. august - Jæren og Sogndalstrand

Neste morgen forlater vi Stavanger, og setter kurs mot Jæren med besøk i Sogndalstrand. Vi rusler en liten runde i dette koselige lille tettstedet, før vi skal spise lunsj på Sogndalstrand Kulturhotell kl. 12.00. Her får vi servert deilig fiskesuppe med brød som avsluttes med kaffe og dessert. Vår lokale guide for dagen møter oss ved hotellet.
Sogndalstrand ligger idyllisk langs utløpet til lakseelva Sokna, og ut mot det åpne havet og ble i 2005 fredet av riksantikvaren. I dag finner man blant annet kulturhotell, kafeer, gallerier, golfbane og utendørs amfiteater her. Sogndalstrand er et rolig og koselig sted som bare må oppleves.
Vi skal også se Jøssingfjord som er kjent fra Altmark-affæren, den første krigshandling på norsk jord under 2. verdenskrig. Innerst i Jøssingfjord ligger kulturminnet Helleren. Dette er en gammel boplass fra steinalderen med to hus som ligger under det utstikkende fjellet. Så reiser vi til Farsund Fjordhotel for middag og overnatting.

Dag 4Torsdag 8. august - hjem

Etter frokost blir det avreise fra hotellet kl. 09.00. Vi reiser inn til Kristiansand hvor vi besøker havneområdet og setter av litt tid på egenhånd til besøk i byen. Så kjører vi videre til Arendal hvor vi skal spise lunsj. Så går veien hjemover langs Sørlandske hovedvei med kaffestopp underveis (ikke inkludert).

Kart
Bilder