Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Jordan med Petra og Dødehavet

Pris
Pris fraKR 26000
Pris
Pris fraKR 26000
13. april 2019
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

1298
Tidsrom 13.-24. april
Oslo Lufthavn Gardermoen
Amman, Jordan
Maks personer 20
Innledning

EN OPPLEVELSESREISE TIL ET AV VERDENS SYV UNDERVERK

 PETRA i JORDAN

– en magisk og spennende plett på vår planet – 13.-24. APRIL 2019

 Hvorfor komme hjem å fortelle om en tradisjonell reise i Jordan, når du kan komme hjem med opplevelser fra en kontrastfylt reise, som gir deg en utfordring å fortelle om

 – den må bare oppleves –

Bli med til assosiasjoner fra 1001 natt…

Hvorfor være en vanlig turist når du kan føle på beduinlivet fra innsiden? Kristi Alfredsen kjenner beduinene vi er sammen med i Petra og i ørkenen Wadi Rum gjennom mange år og du blir derfor mottatt som en venn. Vi besøker familier som fremdeles bor i hulene i Petra og opplever deres gjestfrihet og sprudlende humør.

Store og unike opplevelser venter deg i ørkenen, ved Dødehavet, i vakre og unike Petra og i Aqaba.

Med forbehold om tilstrekkelig med antall påmeldte. 

 

Avgang og ankomst

Oslo Lufthavn Gardermoen – Amman, Jordan

Avgangstid

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r
 • all transport i Jordan
 • all overnatting (i naturen til førsteklasses hotell)
 • de aller fleste måltider (drikke er ikke inkl.) I Aqaba er lunch og middag ikke inkludert. Det er fordi programmet er mer åpent de dagene og enhver mer fleksibel.
 • besøk v/ Dødehavet med leire, sol og bad
 • engelsktalende, veldig god, lokal guide
 • en strålende beduinkokk
 • mange ”hjelpere” for å få arrangert overnattingene ute i naturen
 • kameltur (spesiell) i Wadi Rum
 • inngangsbillett til Mt. Nebo, Museet, Dødehavet, Petra 2 dager, Lille Petra og Wadi Rum 2 dager
 • Visum til Jordan (for å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt)
 • norsk lokalkjent turleder Kristi Alfredsen

Ikke inkludert

 • to lunsjer og to middager i Aqaba
 • alle drikkevarer
 • tips
Noen tanker

Naturopplevelsene på denne reisen er imponerende og setter lett i gang refleksjoner vedrørende både naturen, universet, mennesket generelt og deg spesielt. Og – når vi om kvelden sitter rundt bålet kan det være tid for å dele noen tanker – om man føler for det.

 

Reiserute

Dag 1Lørdag 13. april

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl 13.05. og ankomst i Amman kl 22.20. . Vi blir møtt på flyplassen og kjører til hotell.
Inkl.: Måltid på flyet

Dag 2Søndag

Vi starter vår reise i Madaba som byr på landets kjente mosaikk kunst. Madabakartet er en del av en gulvmosaikk i den tidlige bysantinske Sankt Georges kirken i byen. Det er den eldste eksisterende originale kartografiske beskrivelse av Det Hellige Land og spesielt Jerusalem. Kartet er fra 500-tallet e.Kr.
Derfra reiser vi til Mount Nebo, som også fører oss tilbake i bibelhistorien, med de gamle kirkeruinene der Moses døde.
Vi tar turen til et museum, som fører oss gjennom landets historie på en lett og interessant måte og her nyter vi en deilig lunch med formidabel utsikt over Jordandalen og til Israel.
Etter lunch kjører vi til Dødehavet for å sjekke inn på hotell, ca. 410 muh. Det er det laveste punktet på jorden. Saltinnholdet i Dødehavet er over 25 %. Vi boltrer oss i den fineste mud, nyter sol og bad – en spesiell opplevelse i seg selv.
Inkl.: Frokost – Lunch – Middag – Inngang Museet

Dag 3Mandag

Du har mulighet for å starte med Dødehavs mud og morgenbad. Ved 10-tiden reiser vi sørover, langs Dødehavet og gjennom ørkenen Wadi Araba. Den varierer fra stenørken til store sanddyner. Vi kjører den fantastiske bakveien til Petra og ankommer Lille Petra på ettermiddagen. Her får vi vårt første møte med en liten del av dette vakre underverk, et overveldende område vi også nyter i de neste to dagene.
På ettermiddagen sjekker vi inn på hotell.
Inkl.: Frokost – Lunch boks – Middag – Inngang “Lille Petra”

Dag 4Tirsdag

I dag har vi kort vei til hovedinngangen til ”Petra”. ”Petra” betyr ”klippe” på gresk, og det er klippene som gjør Petra unik. For 40 millioner år siden trakk vannet seg tilbake og blottet et landskap av hvite, gyldne, rosa, lilla, blå, rød og gråbrune sandstensklipper. For 2.500 år siden slo de nomadiske nabateerne seg ned og ble rike på handel med krydderier fra India, silke fra Kina og røkelse og myrra fra de arabiske statene. De etterlot seg hundrevis av monumenter hugget ut i klippene. Monumentenes fine detaljer avslører inspirasjon fra egypterne, grekerne og romerne, som nabateerne møtte i handel og krig.
Vi går ned den historiske, spektakulære Siqen og opplever en stemning som er til å ta og føle på. Lunch får vi på ”The Nabatean Restaurant” inne i selve «Petra». Vi ender dagen med en gåtur (el. kameltur – ikke inkl.) til vår uforglemmelige camp, der beduinene har laget en deilig middag. Vi overnatter under den magiske, funklende stjernehimmelen.
Inkl.: Frokost – Lunch – Middag – Inngang “Petra” 2 dager

Dag 5Onsdag

Blant urgamle naturmonumenter våkner vi med en utsikt du aldri vil glemme. Dette er dagen hvor kroppen får mest aktivitet. Fra campen går vi til forskjellige attraksjoner i Petra. Lunch. Videre fortsetter vi til det flotte klosteret og ender på det samme hotellet som dagen før. Dvs. at vi for overnattingen ute bare trenger litt av bagasjen vår. Resten setter vi til oppbevaring på hotellet. Beduinene tar hånd om bagasjen for overnattingen og du finner den igjen når vi kommer frem til campen. Selv bærer vi bare vann, kamera o.l. Vandringen kan tilpasses den enkelte.
Inkl.: Frokost – Lunch – Middag

Dag 6Torsdag

Vi besøker Kristi sin «familie» i beduinlandsbyen, og blir bedre kjent med hverdagslivet, før vi setter kursen mot den enorme ørkenen Wadi Rum. Ørkenen har flere fjellformasjoner, så her er det muligheter for klatring. På camelryggen legger vi ut på en uforglemmelig tur. Vi følger i Laurence of Arabias fotspor inn i solnedgangen og finner vårt spektakulære overnattingssted under åpen himmel, sammen med månen og stjernene. Her lager beduinene deilig middag til oss igjen.
Inkl.: Frokost – Lunch – Middag – Inngang Wadi Rum 2 dager, kamelridetur.

Dag 7Fredag

I dag blir det en heldagstur med jeep innover i ørkenen. Vi spiser lunch i det fri. På ettermiddagen ankommer vi et «ørkenhotell», som blir vårt hjem for natten – under den vakre Melkeveien.
Inkl.: Frokost – Lunch – Middag

Dag 8Lørdag

Etter frokost reiser vi til Aqaba og Rødehavet for sol, bad, avslapning og shopping og bor på førsteklasses hotell.
Inkl.: Frokost

Dag 9Søndag

Aqaba med sol og bad.
Inkl.: Frokost

Dag 10Mandag 23. april

Vi reiser til flyplassen og har avgang med Norwegian kl 23.00.

Dag 11Tirsdag

Flyet går via København og vi lander i Oslo kl 08.25.

Kart
Bilder