fbpx

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Nyhet! Tur til Zadar, Kroatia

Pris
Pris fraKR 14950
Pris
Pris fraKR 14950
6. juni 2023
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Du må ha en konto for å legge til elementer i ønskelisten

487
Tidsrom 6.-13. juni
Oslo Lufthavn Gardermoen
Split
Maks personer 25
Nytt reisemål for Askeladden - Zadar i Kroatia

Byen Zadar ligger i den sentrale delen av det kroatiske Adriaterhavet mellom Split og Rijeka.

Her kan du kombinere en by- og badeferie i sjarmerende omgivelser. Byen består av en gammel og en ny del, hvor den gamle delen er bilfri og ligger ute på en halvøy som er forbundet til den nye delen med broer.

Zadar har mange nydelige stein- og sandstrender. Øygruppen huser en vakker, rikholdig natur i et hyggelig middelhavsklima, og her kan man oppleve levende tradisjoner og skikker i en historisk ramme, ledsaget av varm gjestfrihet uten at området blir preget av for store turistmasser.

Litt utenfor Zadar finner man øya Pag som er kjent for sin lokale ost og sauemelk, og vi skal på utflukt hit.

Zadar ble i 2019 kåret av Lonely Planet til en av topp 10 byer verdt å besøke!

Endringer i programmet kan forekomme. Med forbehold om endring av prisen ved store endringer i valutakursen.  

Med forbehold om tilstrekkelig med antall påmeldte. 

 

Avgang

Oslo Lufthavn Gardermoen

Prisen inkluderer

  • Flybilletten
  • 7 netter i dobbeltrom inkl. frokost og middag
  • 4 lunsjer
  • Reiseleder
  • Utflukter som beskrevet i programmet og all transport

Tillegg

  • Enkeltrom kr 2100,-
Turprogram

Dag 1Tirsdag 6. juni – ankomst Kroatia

Tidlig avreise fra Hønefoss kl. 04.00 til Oslo Lufthavn Gardermoen hvor vi har avgang med Norwegian kl. 07.00. Ankomst Split kl. 09.50, her blir vi møtt av en engelsktalende assistent som tar oss imot og viser oss vei til bussen vår. Vel om bord i bussen kjører vi mot Zadar og videre til Petrčane, et lite feriested ca. 15 km fra sentrum av Zadar, kjøretid ca. 1 time og 45 minutter. Vi skal bo på Hotel Pinija. Lunsj på hotellet etter ankomst og resten av dagen til fri disposisjon.
Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2Onsdag 7. juni - byvandring i Zadar med lunsj

I dag skal vi reise inn til sentrum av byen Zadar hvor vi skal på en spennende byvandring med guide. Vi får høre interessante historier om byen, bli med tilbake til antikken, høre historien om St. Donatus som kirken er oppkalt etter og vi tar en spasertur langs den populære Kalelarga gaten. Etter byvandringen skal vi spise lunsj i en lokal restaurant. Etter lunsj blir det tid til å rusle litt i byen på egenhånd før turen går tilbake til hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3Torsdag 8. juni – fridag

Dagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4Fredag 9. juni – besøk hos produsent av parmaskinke

I dag går turen til den lille landsbyen Stankovci hvor vi skal besøke en produsent av parmaskinke. Her er det gårdsbruk med grisefarm, et lite museum, delikatessebutikk, vingård og olivenlund. Velkomstdrink blir servert i olivenlunden, deretter får vi en omvisning i museet som viser hvordan de levde før i tiden, vi får se et tørrherdingsrom og besøke gårdsbutikken. Så får vi servert lunsj. Etter lunsj går turen tilbake til hotellet.
Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5Lørdag 10. juni - fridag

Dagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 6Søndag 11. juni – fridag

Dagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7Mandag 12. juni – osteprodusent i Pag og saltverk i Nin med lunsj

I dag skal vi først kjøre til Pag, ca. 1 times kjøring. Ost fra Pag er kjent over hele verden for sin spesielle smak, som sammen med lam, vin og Travarica konjakk representerer en sterk kulinarisk tradisjon. Gligora-familien har en lang tradisjon med ost fra Pag helt tilbake til 1918. Kjærligheten til ost og sauer går i arv fra generasjon til generasjon. I dag er det et moderne ysteri, og ostene deres har blitt premiert mange ganger i Kroatia og i utlandet. Vi får smake på seks av de mest prisbelønte ostene sammen med brød, olivenolje og et glass vin. Så fortsetter turen videre til Nin, ca. 1 times kjøring. Nin saltverk er et av de sjeldne saltverkene som produserer salt på tradisjonell, naturlig og økologisk måte; ved å bruke energien fra solen og vinden, fordamper havet i store fordampende panner. Rent miljø, spesifikke klimaforhold med mange soltimer og gunstig vind, samt en utmerket geografisk posisjon sørger for at saltet er av toppkvalitet i global skala. Etter besøket på saltverket blir det et kort stopp i Nin før vi spiser lunsj i en lokal restaurant. Etter lunsj går turen tilbake til hotellet.
Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8Tirsdag 13. juni – hjemreise

Tidlig frokost og utsjekk. Buss står klar for transport til flyplassen hvor vi har avgang med Norwegian kl. 10.30. Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 13.20 hvor buss fra Askeladden står klar for transport tilbake til Hønefoss.

Kart
Bilder