Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Normandie

Avlyst
Pris fraKR 17250
Avlyst
Pris fraKR 17250
9. mai 2019
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

441
Tidsrom 9.-15 mai
Oslo Lufthavn
Normandie
Maks personer 30
Innledning

Vi burde alle kjenne Normandie. Allerede våre gamle vikinger slo seg ned der. Noen vil hevde at Gange Rolv, som i 911 grunnla hertugdømmet, stammet fra Sunnmøre. Olav som senere ble den hellige oppholdt seg her vinteren 1014. Her tok han sigende i mot dåpen. Vi ser minnetavlen i den betagende katedralen i Rouen.

Monet gjorde gjennom sine malerier katedralen i Rouen verdenskjent. På veien fra flyplassen utenfor Paris, besøker vi Giverny og Monets hage og bosted. Vi får en spennende innføring i impresjonismen og tar med oss disse kunnskapene når vi besøker Rouens fine billedgalleri.

På denne turen vil vi mer enn å vise dere Normandies historiske hovedstad Rouen. Vi møter mer historie når vi ser teppet i Bayeaux, får vandre i Honfleurs gater eller besøker fredsmuseet i Caen og innovasjonsstrendene ved Arromanches. Vi vil også lære om produksjonen av cider- og calvados. Sammen vil vi glede oss over et rikt og variert kjøkken. Vi vil oppleve et kulturlandskap som er historisk viktig og hvor vi, som de gamle vikinger, vil føle oss hjemme.

Reiseleder på turen er Nils Krister Larsen. 

Med forbehold om tilstrekkelig med påmeldte på turen.

Avgang

Oslo Lufthavn

Prisen inkluderer

  • Flybilletter
  • 6 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • 5 lunsj og 5 middag
  • Inngang og utflukter som beskrevet i programmet
  • Reiseleder med på hele turen

Tillegg

  • Enkeltrom kr 2800,-
Reiserute

Dag 1Torsdag 9. mai

Avreise Oslo Lufthavn Gardermoen med Norwegian kl. 08.40. Vi ankommer Paris kl. 11.05. Med egen buss kjører vi til Monets hage i Giverny. Omvisning i hagen og huset, hvor Monet bodde. Her spiser vi også lunsj. Vi fortsetter til Rouen og sjekker inn på hotel Mercure. Dette er et deilig, meget sentralt plassert hotell, like ved katedralen. Felles middag på hotellet.

Dag 2Fredag 10. mai

I dag vil vi bli kjent med Rouen og sammen med vår lokalkjente guide Nils Krister fra Askeladden, som har bodd i Rouen og kjenner byen svært godt, vil vi bevege oss på kjente og mindre kjente steder i byen. Den eldste delen av Rouens bykjerne, med sin trehusbebyggelse, katedral og mange kirker, står på UNESCOS verdensarvliste.
Felles lunsj inkludert.
Ettermiddagen fri, og middag på egenhånd denne kvelden.

Dag 3Lørdag 11. mai

Etter frokost besøker vi historiske Jean d´Arc Rouen. Lunsj på egenhånd.
Med egen buss fortsetter vi til klosteret L’Abbaye de Jumieges. Vi får se ruinene av det gamle benediktinerklosteret, som ble etablert av den hellige Philibert av Jumieges i 654 e.Kr. Klosteret besto helt frem til slutten av 1700-tallet og ble nedlagt under den franske revolusjonen.
Det er siste kvelden i Rouen og vi spiser middag på hotellet.

Dag 4Søndag 12. mai

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, går reisen ut til kysten mot kanalen Fecamp, Etretat og Honfleur.
Dramatiske klipplandskaper og pittoreske småbyer som har inspirert malere og skribenter. Vi gleder oss til en spennende formiddag før vi inntar lunsj i sjarmerende Etretat, kjent for sin gamle, vakre havn. Etter lunsj en hyggelig vandretur i havneområdet.
På ettermiddagen kommer vi frem til Caen. Her vil vi bo de tre neste nettene på Royal hotel 4*. Felles middag på hotellet.

Dag 5Mandag 13. mai

Vi ser det berømte teppet i Bayeaux. Veggteppet, fra ca. 1070 brodert i lin er 70 m langt og 0, 5 m bredt og framstiller normannerhertugen Vilhelm Erobrerens invasjon av England ved slaget ved Hastings i 1066. Deretter reiser vi ut til strendene hvor D-dagen utspilte seg, her får vi innføring i en av de største militæroperasjoner noensinne gjennomført.
Lunsj i Arromanches. Her besøker vi også Arromanches 360. Vi får en grundig innføring i begivenhetene som frigjorde Normandie fra den tyske okkupasjonen. Vi hører om de 2,5 millioner menn, 500 000 kjøretøy og 4 millioner tonn utstyr som ble levert i havnen Port Winston. Arromanches er også en sjarmerende badeby.
Felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 6Tirsdag 14. mai

Utflukt til Mont Saint Michel . Opprinnelig er den en tidevannsøy , men etter hvert er den mest kjent for klosteret som ble bygget der. I følge legenden ble det bygget på oppdrag av erkengelen Mikael. Vi spiser lunsj i nærheten av klosteret.
På hjemveien stopper vi ved Feme de Billy for å lære mer om cider- og calvadosproduksjonen. Her vil vi også få noen deilige smaksprøver. Felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 7Onsdag 15. mai

Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi bruker formiddagen på egenhånd i Caen før avreise til flyplassen. Vårt SAS fly har avgang kl. 19.30 og vi ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 21.45.

Kart
Bilder