Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Moster -1000 år

Pris
Pris fraKR 10900
Pris
Pris fraKR 10900
30. mai 2024
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Du må ha en konto for å legge til elementer i ønskelisten

732
Tidsrom 30. mai - 3. juni
Hønefoss
Moster
Maks personer 50
Nasjonaljubileet Moster 2024

I 2024 markeres at det er 1000 år siden Olav den hellige innførte kristenretten på Moster. Med dette feirer vi starten på rettsstaten Norge. 

Med innføringa av kristenretten i 1024 startet en lang prosess mot et felles nasjonalt lovverk, basert på den nye religionen. Med dette ble en stor og omfattende samfunnsendring sett i gang, fra maktsamfunn til rettssamfunn.

Moster 2024 har derfor visjonen: «Feire fortid, forme framtid.»

Hovedformålet med jubileet er å løfte fram verdidebatten i Norge gjennom å skape en reell, konstruktiv og åpen samtale om hvordan vi som individ og samfunn skal forme framtida.

Reiseledere på turen er prest Lena Rós Matthíasdóttir og Nils Krister Larsen. 

 

Prisen inkluderer

  • Bussreisen
  • 4 netter i dobbeltrom inkl. frokost
  • Jubileumsfeiring med KORK/"Mostrasuite"
  • Historisk vandring

Tillegg

  • Enkeltrom kr 1750,-

Eit 1000-årsjubileum for heile Noreg

Moster 2024 skal famne heile Noreg. Vårt mål er å skapa stor aktivitet med høg grad av medverknad, dialog og prosjekt retta mot ulike målgrupper. Verkemidla og prosjekta skal være mange, og vil breie seg langt utover det lokale og regionale nivået, og ta plass på ei rekke samfunnsområde. Hovudmarkeringa skal finne stad på Moster 29. mai – 2. juni 2024.

Verdidebatt

Hovudføremålet med jubiléet er å løfta fram verdidebatten i Noreg gjennom å skapa ein reell, konstruktiv og open samtale om korleis vi som individ og samfunn skal forma framtida.

 

Barn og unge

Det er barn og unge som er hovudmålgruppa for Moster 2024, då det er desse som skal forme framtida. Derfor er det viktig for oss å skapa gode arenaer for å utrykke seg for denne målgruppa.

Dag 1Torsdag 30. mai

Avreise Oslo kl. 07.30 og Hønefoss kl. 08.30. Turen går via Nesbyen og Gol med stopp for kaffe for egen regning. Videre over Hemsedal til flotte Borgund stavkirke. Besøk med omvisning. Stopp i Flåm og lunsj for egen regning der. Turen går videre til Bergen hvor vi sjekker inn på Thon Hotel Bristol på Torgalmenningen. Middag på hotellet.

Dag 2Fredag 31. mai

Frokost og utsjekk. Sightseeing med bussen i Bergen med besøk i Mariakirken. Lunsj før avreise til Moster, ankomst ca. kl. 15.30. Vi oppholder oss i området noen timer før vi reiser tilbake til fastlandet og sjekker inn på Stord hotel hvor vi skal bo i 2 netter. Middag på hotellet.

Dag 3Lørdag 1. juni

Etter frokost reiser vi til Moster og blir der hele dagen. Kl. 12.00 blir det kongelig åpning av parkanlegget opp til Vetahaugen. Her vil det blir arrangert en historisk vandring og kunstneriske innslag ved utsiktspunktet.

Kl. 15.00 blir det jubileumsfeiring med KORK/Mostrasuite i Moster Amfi. «Mostrasuite» tar utgangspunkt i symfonimusikken til det historiske spelet «Kristkongane på Moster», skrevet av Johannes Heggland, komponert av Kjell Habbestad. Mostraspelet er nå blitt revidert til en konsertversjon i samarbeid med Kjell Habbestad og Bømlo Teater, og verket vil bli framført av KORK, sammen med nasjonale sangere og skuespillere.

Andre del av forestillingen vil by på innslag av ulike kunstneriske uttrykk, samt offisielle taler.

Etter forestillingen reiser vi tilbake til hotellet.

Dag 4Søndag 2. juni

Vi starter dagen på Moster og deltar i aktiviteter der. Står på venteliste for å komme inn på den økumeniske gudstjenesten Kl. 14.00 starter vi turen tilbake over Haukeligrend og sjekker inn på Morgedal Hotel. Middag på hotellet

Dag 5Mandag 3. juni

Etter frokost og et friskt morgenbad i hotellets basseng for de som ønsker det, går turen til Hardangervidda Nasjonalparksenter. Vi besøker den spennende utstillingen og spiser lunsj på Skinnarbu. Deretter besøker vi Vemork i Rjukan og får se den nylig åpnede tungtvannskjelleren. Middag på Big Horn i Kongsberg før vi returnerer til hjemstedet.

Kart

Bilder