Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Svalbard

Avlyst
Pris fraKR 14950
Avlyst
Pris fraKR 14950
24. august 2018
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

556
Tidsrom 24.-27. august
Oslo Lufthavn Gardermoen
Svalbard
Maks personer 20
Innledning

Svalbard – en arktisk perle der isbjørnen er konge

Svalbard ligger i Nordishavet, midtveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv i kuperte omgivelser.

«Svalbard» betyr «landet med de kalde kyster» og ble først nevnt i islandske tekster på 1100-tallet. Øygruppen har arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. I Longyearbyen er gjennomsnittstemperaturen -14°C om vinteren og 6°C om sommeren. 

Store deler av året preges av midnattssol og mørketid.

 

Med forbehold om tilstrekkelig med påmeldte på turen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet. 

Avreise og ankomst

Oslo Lufthavn Gardermoen

Avgangstid

Kl. 08.55

Prisen inkluderer

  • Fly Oslo-Longyearbyen-Oslo med Norwegian
  • 3 netter Hotel Funken Lodge inkl. frokost
  • 2 lunsjer og 3 middager
  • Utflukter som beskrevet i programmet
  • All transport i følge programmet
  • Reiseleder fra Askeladden

Tillegg

  • Enkeltrom kr 1650
Reiserute

Dag 1Fredag 24. august - Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

Buss fra Hønefoss/Jevnaker og Lunner til Gardermoen med Askeladden hvor vi har avreise med Norwegian kl. 08.55. Ankomst Svalbard og Longyearbyen kl. 11.55, her blir det transport til hotellet vårt Funken Lodge. Vi spiser en enkel lunsj i salongen ved ankomst. Kl. 16.00 er det oppmøte foran hotellets hovedinngang for et Kulturhistorisk møte med Longyearbyen. En lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørs aktivitet og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Kl. 19.30 blir det felles middag på Coal Miners´Bar & Grill.

Dag 2Lørdag 25. august - Gruve 3, I gruvebusens fotspor og Villmarksaften i Camp Barentz, Adventdalen

Kl. 09.00 skal vi på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie til Gruve 3 – I gruvebusens fotspor. Gruva er den siste på Svalbard som drev manuell kulldrift på lave høyder. Her ble kullet hentet ut med rå muskelkraft. Temperaturen ligger på minus 4 grader, så vær godt kledd og ha godt skotøy. Guiden vår henter oss på hotellet, slik som gruvearbeiderne ble hentet før i tiden. På vei til gruva får du høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden. Gruve 3 er plassert i fjellsiden over flyplassen i Longyearbyen. På vei til gruveinngangen passerer vi det globale frøhvelvet. Turen er et «must» i løpet av et opphold i Longyearbyen, og vi ønsker deg velkommen til et historisk møte med den næringen som ga Longyearbyen sitt eksistensgrunnlag.
Lunsj på egenhånd.
Kl. 19.00 er det oppmøte foran hotellets hovedinngang. Vi kjøres ut til Camp Barentz i Adventdalen, ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Svalbardrein er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største landlevende rovpattedyr. Dette er en innendørs aktivitet, men vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Varighet ca. 3 timer.

Dag 3Søndag 26. august - båttur til Esmarkbreen og Barentsburg

Oppmøte foran hotellets hovedinngang kl. 08.30. Vi seiler mot Esmarkbreen og Oscar II Land, før kursen settes mot den russiske gruvebyen Barentsburg. Vi krysser til vestsiden av Isfjorden, og seiler opp mot brefronten til Esmarkbreen. Vi inntar en velsmakende lunsj foran den ruvende isveggen, før vi setter kursen for den russiske byen Barentsburg. I Barentsburg vil vi klatre 200 + trappetrinn før vi går inn byens hovedgate, hvor vår omvisning begynner. Ønsker du ikke å gå opp trappa? En lokal taxi kan ordnes ved hjelp av guiden ombord for et lite pristillegg. Den lokale russiske guiden vil vise oss høydepunktene i byen, blant annet idrettshall, skole og hotell før vi får litt tid til souvenir shopping. Vi går tilbake til båten, og returen går forbi fuglefjell og de nedlagte russiske bosetningene i Colesbukta og Grumant. Om bord i båten er det kiosk og bar med mulighet for å kjøpe vafler, drikke mm. Vi anbefaler ullundertøy, varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf. Husk kamera samt kontanter til handling i Barentsburg/om bord.
På kvelden blir det avslutningsmiddag i Funktionærmessen restaurant kl. 20.00.

Dag 4Mandag 27. august - hjemreise

Tid på egenhånd før avreise til flyplassen og avgang med Norwegian kl. 12.40. Ankomst Gardermoen kl. 15.45 og transport tilbake til Hønefoss med Askeladden for de som ønsker det.

Kart
Bilder