Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Plasser og palasser i Roma og omegn

Pris
Pris fraKR 15900
Pris
Pris fraKR 15900
16. oktober 2018
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

922
Tidsrom 16.-22. oktober
Oslo Lufthavn Gardermoen
Roma
Maks personer 20
Innledning

Et besøk i Roma setter vår fantasi igang som intet annet sted i Europa. Fortiden med dens rike kultur er hele tiden nærværende i denne byen. Roma var romerrikets sentrum . Og byen har vært den vestlige kirkes ankerfeste gjennom mer enn tusen år. Roma er arkitektenes Mekka. Her sto barokkens vugge . Og her finnes noen av verdens fineste plasser og palasser. Vi vil se på noe av dette og dessuten gjøre utflukter nord og sørover fra Roma for å se slott , palasser og praktbygninger i verdensklasse…

Reiseleder på turen er Stein Finstad.

 

OBS! Turen kan kombineres med markeringen av Olavsalteret i Roma 14.-16. oktober.

Avreise

Oslo Lufthavn Gardermoen

Avgangstid

Kl. 07.40

Prisen inkluderer

  • Flyreisen
  • 6 netter på hotell inkl. frokost

Ikke inkludert

  • Enkeltromstillegg 2600
Reiserute

Dag 1Tirsdag 16. oktober

Avreise fra Gardermoen kl. 18.00 Ankomst Roma ca. kl. 21.00. Vi sjekker inn på vårt hotel Sheraton Parco www.sheratonparcodemedicirome.com/ i utkanten av Roma og går tidlig til ro.

Dag 2Onsdag 17. oktober

Utflukt nordover i buss med Siena som mål. Første stopp på reisen blir det berømte Caprarola palasset som Pave Paul 3 Farnese lot bygge på 1500- tallet. Synet av både palass og beliggenhet er til å miste pusten av. Vi vil også se hageanlegget som er et av de mest storslagne i Italia. Vi spiser lunsj underveis og kommer tidlig kveld /sen ettermiddag til Siena og vårt hotell ChiusArelli midt i gamlebyen. Her skal vi bo i to netter.

Dag 3Torsdag 18. oktober

Dagen er viet til Siena. Vi vil stifte bekjentskap med en av verdens mest berømte plasser Piazza del Campo , berømt for sine hesteveddeløp. Plassen og dens utforming er magisk! Ved enden av amfiet ligger Tore del Magnia som er et landemerke sammen med Palazzo Publica. Katedralen er også i verdensklasse. Den vil vi besøke sammen med det berømte Piccolomini biblioeket der maleren Pintoricchio sammen med sin elev Rafael skapte et helt unikt rom. I det hele har Siena en rekke praktbygg som vi vil stifte bekjentskap med. Felles lunsj og middag på egenhånd.

Dag 4Fredag 19. oktober

Avreise kl. 10.30 i retning Arezzo . Byen er eldgammel og har en rekke monumenter både fra romertid og middelalder. Vi skal konsentrere oss om Piazza Grande som er langt mindre i størrelse enn Piazza del Campo i Siena , men som og er så berømt for sin beliggenhet og sin intimitet. Plassen er omkranset av utrolig vakre middelalderhus og … som kanskje mange kjenner til : Arezzo er antikvitetsbyen i Italia med en rekke forretninger i centro storico. Vi vil bruke noen formiddagstimer i Arezzo og spise lunsj .. helst på piazza Grande kjent fra filmen ” Life is beautiful ”.
Fra Arezzo til Roma tar det ca 2,5 timer og vi vil være i Roma sen ettermiddag. Vi sjekker inn på vårt hotel Della Torre Argentina. Middag på egenhånd.

Dag 5Lørdag 20. oktober

Denne lørdagen vil vi ha en liten byvandring på morgenen som ender opp i Palazzo Colonna. Colonna familien var gjennom hele middelalderen og frem til vår tid Romas mest innflytelsesrike familie. De har også hatt en av de store pavene Martin V blant sine forferdre . Paven som fikk kirken på skinner igjen etter det store skisma på 1300- tallet da paven i nesten hundre år slo seg ned i Avignon i Frankrike. Palasset har en sal som det ikke finnes maken til nord for Alpene…prakt uten sidestykke! Etter palassbesøket spiser vi felles lunsj på Steins lille yndlingsplass i Roma , Piazza Margana i 1600-talls bydelen som ligger ned mot Gettho, på restauranten Taverna degli Amici. Kvelden er fri .

Dag 6Søndag 21. oktober

Ny utfluktsdag . Målet er det kongelige Caserta slottet som ligger utenfor Napoli. Slottet ble bygget av og for huset Bourbons som var konger av Napoli og de Tre Secilier. Palasset er lite kjent , men konkurerer med Versailles, og er et av de aller største byggverk som ble reist i Europa på 1700- tallet, muligens det største ! Parken er også enorm og strekker seg utover en flate på 120 mål. Fontenen og vannfallene konkurrerer med den i Peterhof utenfor Sankt Petersburg. Anlegget er uforglemmelig. Hvis tiden tillater det vil vi stoppe å se på Monte Cassino på hjemturen. Europas vel største klosteranlegg, 1,5 time sør for Roma. Og alle klosteres ” store mor”… Stiftet av Benedict av Nurcia på 500 tallet.
Felles avskjedsmiddag i Roma på en av de deilige plassene!

Dag 7Mandag 22. oktober

Hjemreise 13.50 fra flyplassen, direkte til Oslo med Norwegian.

Kart
Bilder