Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Magiske Færøyene

Pris
Pris fraKR 13700
Pris
Pris fraKR 13700
25. september 2017
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

178
4 dager
Tidsrom 25.-28. september
Oslo Lufthavn Gardermoen
Færøyene
Maks personer 30
Turdetaljer

 

Færøyene – verdens mest uberørte øygruppe

70.000 sauer, storslått natur og unike matopplevelser

Færøyene ligger nord for Skottland og omtrent 600 km vest for Bergen.

Øyene var tidligere en del av Norgesveldet, men har siden 1814 vært en del av Kongeriket Danmark.

Avreisested

Oslo Lufthavn  Gardermoen

Prisen inkluderer

  • Flybilletter
  • 3 netter på hotel Hafnia
  • Reiseleder på hele turen
  • Alle inngangsbilletter
  • All transport på øyene
  • 2 middager og 3 lunsjer

Enkeltromstillegg

  • Ikke tillegg på denne turen
Itinerary

ProgramFra dag til dag

Mandag 25. september

Avreise fra Gardermoen kl. 07.55 via København, ankomst Færøyene kl. 11.30. Buss står klar på flyplassen og før turen går til hovedstaden Tórshavn tar vi en avstikker til de idylliske bygdene Bø og Gásadalur. Bygden Gásadalur ligger på vestsiden av øya Vágar. Den er omsluttet av de høyeste fjellene på øya, mot nord Árnafjall 722 moh. og mot øst Eysturtindur 715 moh. Vi tar en kort gåtur i området, hvor man kan nyte den imponerende utsikten over Tindholm og fugleøya Mykines. Medbragt lunsjboks nytes på turen. Fra Gásadalur kjører vi så til Tórshavn og sjekker inn på Hotel Hafnia ca. kl. 14.00. Hotel Hafnia ligger i sentrum av Torshavn og er et perfekt utgangspunkt for oppholdet.

Kl. 16.30 blir det guidet byvandring i Torshavn gjennom den eldgamle tjæresvarte bydelen Reyn, der William Heinesen vokste opp. Et vrimmel av smug, gamle hus og spennende bygninger som forteller den fargerike historien om denne verdens minste hovedstad. Vi går forbi den gamle prestegården og fengselet og helt ut til Tinganes og Fuglestenen, der det gamle Alltinget lå, og tilbake inn i Vågsbotn til Jacobsens bokhandel og torget med rådhuset, Lagtinget og Rigsombudet, oppe i lia ser vi den gamle danske amtmannsboligen i grå basalt. Turen er ca. 1,5 time.

Kl. 18.00 spiser vi middag på Hotel Hafnia m/kaffe/te.

Tirsdag 26. september ­- En dag med autentiske opplevelser på Østerø kl. 09.00-16.00

Etter frokost på hotellet skal vi utforske den spennende øya Østerø. Vi kjører langs kystvejen, krysser broen over Atlanten til Østerø, til Eidi, og deretter kjører vi mot Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur, på turen kan vi se utsikten til klippeformasjoner ute i havet også kalt Kæmpen og Kællingen. Vi fortsetter gjennom den mest dramatiske og flotte natur til bygden Gjógv, hvor vi besøker naturhavnen, ser kirken, og monumentet over de forulykkede fiskere, her spiser vi lunsj på det hyggelige spisestedet Gjáargardur. Fra Gjógv kjører vi via bygden Funning, hvor det sies at vikingene kom i land, og videre til den sydlige delen av Østerø. Vi besøker den fine kirken i Gøta, hvor vi kan nyte glasskuns etter den kjenten kunsteren Tróndur Patursson, derfra til strikkebutikken Navia hvor vi hører om den lokale ull-og strikkehistorie. Vi avslutter med kaffe og kake i hjemlig hygge i Søldarfjørdur før turen går tilbake til Tórshavn.

• Middag på egen hånd, vi kan anbefale den hyggelige restaurant 11, steakhouse Angus, Barbara Fish House eller spise på hotellets restaurant – det er mange muligheter.

Onsdag 27. september – Tórshavn, Vestmanna båttur og Saksun & Tjørnuvik

Utflukt formiddag: Kl. 09.00 med buss og guide, vi kjører fra Tórshavn til Vestmanna. Her begynner båtturen til Vestmannafjellene, vi seiler tett langs de tårnhøye klippenen og inn i grotter – en fantastisk opplevelse. Turen er ca. 2 timer. Retur til Tórshavn med fotostopp over bygden Kvívík. Lunsj på egenhånd.

Utflukt ettermiddag: Kl. 13.30 med buss og guide, vi kjører fra Tórshavn til den idylliske bygd Saksun omringet av høye fjell, nyt den fantastiske utsikten på stedet, vi besøker Dúvugarðar museum før vi fortsetter til en annen sjarmerende bygd Tjørnuvik med den fine sandstranden og flott utsikt til klippeformasjonene Kæmpen og Kællingen ute i havet. Vi tar en gåtur gjennom bygden. Retur til Tórshavn ca. kl. 18.30.

Avskjedsmiddag på restaurant Áarstova kl. 19.30, 3-retters middag.

Torsdag 28. september – Tórshavn & Kirkjubø 10.00-16.20

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet. Buss og guide henter oss kl. 10.00 og vi kjører til kunstmuseet. Her kan vi blant annet se malerier av den kjente maler Sámal Mikines, Ingálvur av Reyni mm. Vi fortsetter til Nasjonalmuseet, her kan vi se de utskårne Kirkjubøstolene fra begynnelsen av 1400-tallet, som sto i den gamle Sankt Brendan kirke på Kirkjubø. Vi kjører til Kirkjubø, Færøyenes kulturelle sentrum, hvor Kongsbonden Jóannes Patursson tar imot oss. Det er den 17. generasjon som bor på gården. Vi besøker Olavskirken fra 1111 og ser også Magnuskatedralen som er vernet som UNESCOs verdenarv. Lunsj med kaffe/te serveres i disse unike rammer i Roykstuen. Fra Kirkubø kjører vi i retning lufthavnen – fotostopp i bygden Sandavágur.

Innsjekk lufthavnen er ca. kl. 16.20, en time før avreise. Avgang kl. 17.20 via Bergen, ankomst Gardermoen kl. 21.40.

Reiseleder på turen er Kari StandaL.

Map
Photos