Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Logg inn

Meld deg inn

Etter å ha laget en konto, kan du følge statusen på din bestilling, følge godkjenningen av fakturaen og evaluere turen når du kommer hjem fra reisen.
Brukernavn*
Passord*
Bekreft passord*
Fornavn*
Etternavn*
Email*
Telefon*
Land*
Contact Address **
* Når du lager en konto betyr det at du er ok med våre Vilkår for tjenesten og Personvernerklæring.

Allerede medlem?

Logg inn

Dubrovnik med heldagsutflukt til Mostar

Avlyst
Pris fraKR 12390
Avlyst
Pris fraKR 12390
3. mai 2018
Rom 1 :
Rom 1 :
* Vennligst velg alle de påkrevde feltene for å gå videre til neste steg.
* You can select maximum 0 persons per each room.

Fortsett til Booking

Legg til ønskelisten

Adding item to wishlist requires an account

621
Tidsrom 03.-10.05
Oslo Lufthavn
Dubrovnik
Maks personer 20
Turdetaljer

«…those who seek paradise on Earth should come to Dubrovnik»
 (George Bernard Shaw)

 Dubrovnik ligger syd i området Dalmatia, og er den mest berømte og best besøkte byen i Kroatia.
Den kalles ofte Adriaterhavets perle og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Nytt på årets tur er en heldagsutflukt til Mostar. Byen er kanskje mest kjent for sin berømte bro, som ble ødelagt av kroatiske styrker i 1993 og rekonstruert og gjenåpnet i 2004, men Mostar har også mye annet å by på.  Mostar ble tatt opp på UNESCOS verdensarvliste i 2005.

Reiseleder på turen er Kari Standal.

Med forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte. 

 

Avreise

Oslo Lufthavn Gardermoen

Avgang

Kl. 09:40

Prisen inkluderer

  • Flyreisen
  • 7 netter Hotel Astarea inkl. frokost og middag
  • Reiseleder med på hele turen
  • Utflukter som beskrevet i programmet
  • All lokal transport
  • 1 avslutningsmiddag og 4 lunsjer

Ikke inkludert

  • Enkeltromstillegg kr 1100,-
Reiserute

Dag 1Torsdag 3. mai - avreise

Avgang med Norwegian fra Gardermoen kl. 09.40, vi lander i Dubrovnik kl. 12.35. Buss tar oss til vårt hotell Astarea i Mlini http://hotel-astarea.mlini.hotels-hr.com/en/ og vi benytter dagen til å bli kjent i området. Middagsbuffet på hotellet om kvelden.

Dag 2Fredag 4. mai- utflukt til Dubrovnik

I dag blir det fellestur inn til Dubrovnik med buss. Der møter vi vår lokalguide og får en to-timers runde i den historiske byen. Besøk i et Fransiskanerkloster med Europas tredje eldste fungerende apotek, Rectors-palasset og mye mer. Vi avslutter besøket med en felles lunsj (inkludert). Resten av dagen til egen disposisjon. Vi kan anbefale en tur med heisen opp til utkikkspunktet, eller rusle rundt i gamlebyen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3Lørdag 5. mai - heldagsutflukt til Mostar

I dag skal vi på heldagstutflukt til Mostar i Bosnia-Hercegovina. Bussturen til Mostar tar ca. 3 timer + grenseovergang. Byen med ca. 130000 innbyggere har sitt navn etter den gamle broa Stari Most og de såkalte brovokterne «Mostari» (soldater som passet på broa i tårn på hver side av broa). 9. november 1993 ble broa, som hadde stått siden 1566, ødelagt av kroatiske styrker. Etter krigen ble den rekonstruert og gjenåpnet 23. juli 2004. Byen består av en østlig (muslimsk) og en vestlig (kristen) del og bindes sammen av mange broer. Vi får en guidet vandring i denne sjarmerende byen, og får oppleve severdigheter som basaren, The Turkish House og en av de mange moskeene. Etter byturen spiser vi lunsj i en lokal restaurant. Etter lunsj blir det tid til å spasere rundt på egenhånd før turen går tilbake til Dubrovnik og hotellet.

Dag 4Søndag 6. mai - fridag

Hele dagen til fri disposisjon. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 5Mandag 7. mai - vin - og østerssmaking i Ston

I dag skal vi på busstur til Ston. Vi begynner med en hyggelig reise langs den vakre kystveien nordover fra Dubrovnik, turen tar litt over 1 time. Første stopp blir ved en vingård hvor det blir vinsmaking, 3 sorter vin + olivenolje og kjeks. Så fortsetter turen til middelalderbyen Ston, som kjennetegnes av den 5,5 km lange steinmuren, også kalt den kinesiske muren i Europa. Andre attraksjoner er de gamle saltvannsbassengene og østersfarmene. Byens historie startet for 3000 år siden med utvinning av havsalt. Derfor var det viktig å lage en mur for å beskytte byen, da salt på den tiden var mer verdt enn gull. De historiske saltverkene er middelhavsområdets eldste og best bevarte. Det utvinnes fortsatt salt, men stedet er også kjent for sin fangst av østers og blåskjell i egne tegner, og er i dag hovedsaklig mest kjent som «østers hovedstaden» i Kroatia. Vi får en liten byvandring i Ston, før turen går videre ut på en liten båttur til en østersfarm i Mali Ston bukta. Her skal vi smake på nydelig østers rett fra havet. Etter østerssmakingen skal vi spise lunsj i en lokal restaurant i fiskerlandsbyen Mali Ston. Etter lunsj går turen tilbake til hotellet.

Dag 6Tirsdag 8. mai - utflukt til Konavle

I dag skal vi på utflukt til Konavle, en kommune og et landskap helt sørøst i Kroatia, mot grensen til Montenegro i øst og Bosnia- Hercegovina i nord. Etter ca. 40 minutters kjøring er vi fremme i landsbyen Ljuta, her skal vi besøke en godt bevart mølle. Vi får presentert hvordan man malte korn til mel og hvordan de lagde ull i gamle dager. Deretter får vi servert snack, skinke og ost med vin/vann. Så går turen til en hyggelig, lokal restaurant hvor vi skal spise lunsj. Etter lunsj reiser vi tilbake til hotellet.

Dag 7 Onsdag 9. mai - fridag

Dagen til egen disposisjon.
På kvelden blir det en felles avslutningsmiddag i en lokal restaurant i Mlini.

Dag 8Torsdag 10. mai - hjemreise

Tid for hjemreise, vi har avgang med Norwegian kl. 13.15. Ankomst Gardermoen kl. 16.15.

Kart
Bilder